Home JJ-8909/2 Θέσεων JJ-8901/5Θέσεων 2 Κρεββάτια JJ-8911/4 Θέσεων J-02-5090 J-03-5100 J-04-5160 J-05-5090 J-06-5103 J-07-5150 J-08-12168 J-09-14776 J-10-5200

 

   

Home
ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΟΖΟΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΦΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
SPA PRICELIST
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

ΤΑ ΩΦΕΛΗ ΤΗΣ ΟΖΟΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

 

1. ΜΠΑΝΙΟ ΜΕ ΟΖΟΝ - ΟΖΟΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Οι πόροι ανοίγουν χάρη στο όζον και αυτό ευνοεί την αποβολή των ακαθαρσιών. Το δέρμα ανανεώνεται συστηματικά και προσαρμόζεται στη νέα του κατάσταση αγκαλιάζοντας τέλεια το σώμα.

1.1 ΑΝΑΠΝΟΗ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

 

Η αυξημένη συγκέντρωση ακαθαρσιών εμποδίζει την αναπνοή του δέρματος. Το όζον αναγκάζει το δέρμα και τα κύτταρα να απορροφήσουν οξυγόνο. Το όζον προσφέρει σε εξαντλημένους ασθενείς ένα πλεόνασμα ενέργειας. Οι εξαντλημένοι ιστοί αναρρώνουν με ιδιαίτερη ταχύτητα λόγω της αυξημένης απορρόφησης οξυγόνου. Η ελαστικότητα αυξάνεται και η φυσική άμυνα κατά των εισβολέων και του άγχους ενισχύεται. Κατά συνέπεια όλες οι καταστάσεις κόπωσης αντιδρούν θετικά στην οζονοθεραπεία. Οι διαδικασίες φθοράς των δερματικών κυττάρων δεν αποτελούν προνόμιο των μεγάλων ηλικιών. Ήδη από την ηλικία 30 ετών ξεκινούν οι διαδικασίες αυτές. Γι’ αυτό χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια το όζον με επιτυχία για τον περιορισμό της φθοράς των δερματικών κυττάρων.

 

Η αποτοξίνωση του δέρματος είναι καθοριστική στον κύκλο ζωής του δέρματος.

Χωρίς την αποτοξίνωση δεν υπάρχει πραγματική ενυδάτωση, δεν υφίσταται πραγματική ισορροπία. Το νερό, είναι απαραίτητο για τη ζωή των κυττάρων του δέρματος. Όμως, για να φτάσουν οι υδατικοί παράγοντες στις ανώτερες στιβάδες του δέρματος και να διατηρηθεί η ισορροπία, πρέπει η επιδερμίδα να είναι απολύτως καθαρή, ώστε το νερό να μπορεί να διεισδύσει ευκολότερα.

Τι είναι, όμως οι τοξίνες;

 

Τοξικά στοιχεία που δημιουργούνται φυσιολογικά σε όλον τον οργανισμό και στο δέρμα. Καθώς τα κύτταρα κάνουν καύσεις παράγοντας ενέργεια, διασπούν τις ουσίες που λαμβάνουν σε θρεπτικά στοιχεία που κρατούν και τοξικά που αποβάλλουν.

Η φύση προνόησε και ο μηχανισμός του οργανισμού διαθέτει ένα σύστημα ενζύμων που εξουδετερώνει τις τοξίνες, μετατρέποντας τις σε αβλαβή στοιχεία.

Μέσα από τα υγρά του οργανισμού, οι αβλαβείς, πια τοξίνες, παρασύρονται και απομακρύνονται. Το πρόβλημα, όμως, ξεκινά όταν αυτό το φυσικό ενζυμικό σύστημα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην πληθώρα τοξινών που επιβαρύνονται από τους ρύπους του περιβάλλοντος μας. Τότε, οι τοξίνες που δεν εξουδετερώνονται συσσωρεύονται στο εσωτερικό του δέρματος, καταστρέφουν τις μεμβράνες των κυττάρων, δρουν κατευθείαν στον πυρήνα τους και επιταχύνουν τη γήρανσή τους 


 

Η αντίδραση είναι αλυσιδωτή, αφού οι συσσωρευμένες τοξίνες προκαλούν συμφόρηση. ΄Ετσι, η μικροκυκλοφορία του αίματος στο δέρμα γίνεται αδύναμη, οπότε τα κύτταρα δεν λαμβάνουν το απαραίτητο ποσοστό οξυγόνου για τη λειτουργία και ανανέωσή τους.

Με αυτά τα δεδομένα, η ενυδάτωση δεν είναι εφικτή. Όσο και αν περιποιείστε το δέρμα σας η ενυδατική φροντίδα δεν αποδίδει γιατί δεν είναι ποιοτική και τα κύτταρα δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν το νερό που τους προσφέρεται.

 Το διψασμένο δέρμα επιδιορθώνεται από τα σάκχαρα, τα αμινοξέα και τα λιπίδια, τονώνει τις λειτουργίες και τον μεταβολισμό των κυττάρων.

1.2 ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΔΕΡΜΑΤΟΣ & ΑΠΟΒΟΛΗ ΛΙΠΟΥΣ

 

Λευκαίνετε και διαμορφώνετε το σώμα φυσικά: Μειώνετε τα νεκρά κύτταρα από το υγιές δέρμα και απομακρύνετε τις υπερβολικές θερμίδες και το λίπος.

 

1.3 ΥΠΟΒΟΗΘΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

 

 Η οζονοθεραπεία ενισχύει τον κυτταρικό μεταβολισμό και διορθώνει την ανεπάρκεια οξυγόνου, με την έννοια της ανανέωσης των αποθεμάτων οξυγόνου που βρίσκονται αποθηκευμένα στους ιστούς.

 

Θεωρείται υποβοηθητική:

ό        σε περιπτώσεις μυοσκελετικών παθήσεων (δισκοκήλες στη μέση και τον αυχένα, προβλήματα στα γόνατα)

ό        σε αυτοάνοσα νοσήματα

ό        ρευματοπάθειες

ό        δερματοπάθειες

ό        αρτηριοπάθειες

ό        παθολογικές εντερικές βλάβες

ό        φλεγμονές & ιογενείς παθήσεις

Εφαρμόζεται, επίσης,

για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, την τόνωση του μεταβολισμού, την αύξηση της απόδοσης των αθλητών αλλά και την αντιμετώπιση αισθητικών προβλημάτων, όπως ρυτίδων, τοπικού πάχους και κυτταρίτιδας.

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ

Γενικότερα το Υδρομασάζ με Όζον μπορεί να συντελέσει στην :

- Ανακούφιση από τον πόνο

- Μείωση της κόπωσης και του μυϊκού τόνου

- Χαλάρωση του νευρικού συστήματος και μείωση του άγχους και του

   στρες

-Αύξηση της ελαστικότητας των μυών και αντιμετώπιση της ατροφίας

 και των συμφύσεων .

- Αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου που συντελεί

 στην  αποτοξίνωση του οργανισμού και την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών

- Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

- Βελτίωση του μεταβολισμού

- Αναζωογόνηση, ευεξία και γενικότερη υγεία του οργανισμού

Το όζον, παρότι είναι εκ φύσεως οξειδωτικό, αυξάνει ελάχιστα την παραγωγή ελεύθερων ριζών, αλλά δεν δημιουργεί οξειδωτικό στρες.

Αντιθέτως, δραστηριοποιεί αποτελεσματικότερα τα φυσικά αντιοξειδωτικά συστήματα του οργανισμού, συμβάλλοντας έτσι στον περιορισμό της βιολογικής οξείδωσης, στην ανοσοπροστασία και τη συνολικά καλύτερη λειτουργία του.

Η υδροθεραπεία μπορεί να ορισθεί ως ”η επιστημονική χρήση του νερού για τη θεραπεία των νόσων”. Δε χρησιμοποιούμε το νερό για τη θεραπεία των vόσων, αλλά ο όρος υδροθεραπεία έχει εξελιχθεί ως ο γενικά αποδεκτός για θεραπείες που ενσωματώνουν το νερό για τους επαγγελματικούς μας σκοπούς.

Πότε αντενδείκνυται:

Οι θεραπείες με μίγματα οξυγόνου αντενδείκνυνται σε άτομα που πάσχουν από τη νόσο Χασιμότο (μορφή υπερθυρεοειδισμού) ή έχουν έλλειψη του ενζύμου G6PD (π.χ. άτομα που παρουσιάζουν αλλεργία στα κουκιά και τη φάβα).

 

Το όζον που παράγεται στο Hot Tub - SPA

 

Σκοτώνει μικρόβια, βακτήρια και παράσιτα στο νερό .

Καίει χλώριο και βαριά μέταλλα που υπάρχουν στο νερό.

 

Το φυσικό όζον είναι ένα αέριο που σχηματίζεται φυσιολογικά στη στρατόσφαιρα μέσα από τις αστραπές. Απολυμαίνει τα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και μας προστατεύει από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.

Αντίθετα, το όζον που χρησιμοποιείται για απολύμανση του πόσιμου νερού των δικτύων υδροδότησης, για οικιακή χρήση ή για ιατρικούς σκοπούς παράγεται από ειδικές συσκευές (οζονογεννήτριες).

Το οξυγόνο που αναπνέουμε αποτελείται από δύο άτομα οξυγόνου (Ο2), ενώ το όζον από τρία (Ο3). Το όζον λοιπόν αποτελεί μια πιο ενεργό χημικά μορφή του οξυγόνου.

 

Πώς καθαρίζει το νερό;

 

Επειδή το όζον εξουδετερώνει αποτελεσματικά βακτήρια, μύκητες, ιούς και διάφορες τοξικές βιομηχανικές ουσίες, πάνω από 3.000 πόλεις στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο το χρησιμοποιούν αντί του χλωρίου για τον καθαρισμό του πόσιμου νερού τους.

Ο οζονισμός είναι μια επεξεργασία του νερού που γίνεται με τη χρήση του περιβαλλοντικού αέρα και του ηλεκτρισμού, χωρίς καθόλου πρόσθετα.

Το αποτέλεσμα είναι η παραγωγή νερού καθαρού, διαυγούς, άοσμου και σε μεγάλο βαθμό απαλλαγμένου από παθογόνα μικρόβια και χημικούς ρυπαντές.

Άλλες εκτεταμένες εφαρμογές του όζοντος περιλαμβάνουν την απολύμανση των κολυμβητικών δεξαμενών (πισίνες) και του αέρα δημόσιων κτιρίων και νοσοκομείων.

 

Home